Loading...

آسانسور خودروبر بدلیل شرایطی مانند عدم امکان اجرای رمپ پارکینگ و یا محدودیت فضای ساختمان ها طرفداران زیادی دارند. با توجه به محدودیت مساحت زمین و افزایش راندمان فضای موجود جهت تامین حداکثری تعداد پارکینگ به جای اجرای رمپ از آسانسور های خودرو بر استفاده می شود.

سیستم محرکه آسانسورهای خودروبر

  •  هیدرولیکی :

سیستم محرکه در این آسانسور ها بصورت هیدرولیک و کششی قابل اجرا می باشند. در آسانسور های هیدرولیک که عمدتا بصورت جک مستقیم از زیر و یا جک بغل دو طرفه اجرا می شوند این امکان وجود دارد که خودرو را تا ارتفاع حداکثر ۴ طبقه جابجا کند و دلیل این موضوع محدودیت در طول جک های هیدرولیک می باشد. در آسانسورهای خودرو بر با جک مستقیم از زیر طول چاله جک می بایستی به اندازه کورس حرکتی بوده و چاله جک از کف چاهک شروع شده و به اندازه حدود ۵۰ سانتیمتر بیشتر از طول جک تمام شود.

  •  کششی :

در صورتی که ارتفاع بیش ازین مقدار باشد می بایستی از آسانسور های کششی استفاده شود. معمولا ابعاد کابین های خودروبر حداقل عرض ۲۷۰ سانتیمتر جهت پیاده شدن راننده و عمق ۵/۵ متر میباشند.

ویژگی های آسانسورهای ماشین بر

  • ظرفیت : ظرفیت آسانسور های خودرو بر به نسبت خودرو ها از ۳ تا ۷ تن متغیر است.
  • درب های آسانسور : معمولا در این نوع آسانسور ها کابین بصورت تکدرب و یا دور درب (تونلی) بوده و در نوع دو درب دو عدد پنل شستی داخل کابین به منظور تسهیل در دسترسی راننده به پنل شستی به هنگام ورود و خروج نصب می گردد. این آسانسور ها همچنین در انواع درب های لولایی، اتوماتیک و گیوتینی با ابعاد مختلف  قابل اجرا هستند.
  • در آسانسور های ماشین بر بدلیل عمق زیاد کابین که حدودا بین ۵ تا ۶ متر میباشد به منظور حفظ تعادل کابین ناشی از نیروهای دینامیکی و استاتیکی از ۲ جفت ریل استفاده میشود که این ریل ها به عنوان هادی بوده و بار وارده کاملا بر روی جک می باشد. هنگامی که خودرو وارد کابین آسانسور میشود مخصوصا در طبقات بالاتر بدلیل تراکم روغن موجود در جک و شلنگ هیدرولیک که ناشی از بار وارده به کابین می باشد موجب ایجاد اختلاف تراز بین کابین و طبقه شده که این مورد در صورتی که بیش از حد مجاز باشد تابلو فرمان در این لحظه فرمان لول کردن مجدد را به کابین آسانسور داده و همترازی مجدد به صورت اتوماتیک انجام میشود.
  • در آسانسور های خودروبر کششی سیستم تعلیق به دلیل مهار و حفظ تعادل کابین از نوع دو به یک می باشد. فضاهای کاری آسانسورهای خودرو بر چه نوع کششی و یا هیدرولیک مشابه هم بوده ولی در نوع هیدرولیک محدودیت کمتری دارد. به طور مثال یک کابین خودروبر با ارتفاع استاندارد حداقل نیاز به ۴ متر اورهد و ۱۵۰ سانتیمتر چاهک به منظور تامین فضای جان پناه برای سرویسکار خواهد داشت.
  • همچنین به لحاظ ابعاد اتاق آسانسور نیز باید به گونه ای باشد که فضای کاری مناسب یعنی حداقل ارتفاع ۱۸۰ سانت در کلیه مسیر های دسترسی به اتاقک آسانسور و همچین فضای داخلی آن فراهم باشد. آسانسور های ماشین بر یکی از بزرگترین آسانسور ها در این صنعت می باشند.